Over de Streep is een tv-programma geproduceerd door Posh Productions, waarin de Be The Change en Challenge Day principes te zien zijn. In dit programma draait het om een beproefde methode om respect en meeleven tussen de mensen te stimuleren en vooroordelen tegen te gaan. Het concept is al sinds 1988 een succes in Amerika maar bestond nog niet als TV programma tot de eerste serie in 2011 werd gelanceerd.

Van 2011 tot 2014 was het te zien bij de KRO met Arie Boomsma als presentator. Deze serie draaide om Challenge Days die op Nederlandse scholen werden gehouden. Deelnemende scholieren werden geportretteerd en met sommige deelnemers werden interviews gehouden. De serie maakte veel indruk en werd genomineerd voor diverse prijzen. Naast het TV format ontwikkelde het concept zich ook los van TV: inmiddels vinden er ruim 100 Challenge Days per jaar plaats.

In het voorjaar van 2016 komt er een nieuwe serie van Over de Streep, dit keer bij RTL4. Het wordt gemaakt door dezelfde makers en Angela Schijf neemt de presentatie op zich. In deze serie zullen volwassenen ‘over de streep’ gaan en zien dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan dat ze van elkaar verschillen. De afleveringen hebben allemaal hun eigen groep deelnemers. In deze nieuwe serie staat niet het werk van Challenge Day, maar van Be the Change –en dus gericht op volwassenen- centraal. Natuurlijk bevat iedere aflevering de meest herkenbare handtekening van beide organisaties, het ‘Over de Streep’ gedeelte.

Kijk hier de afleveringen terug!

ods