In 2010 zagen vrienden Erik Smithuis en Willem Dijksterhuis de eerste KRO-uitzending van Over De Streep. Onder de indruk reisden zij naar Amerika om meer te weten te komen over dit succesvolle concept. Tijdens hun persoonlijke deelname aan een Challenge Day ontmoetten ze de oprichters van de Challenge Day en Be The Change, Rich & Yvonne Dutra-St. John. Rich & Yvonne vertelden dat ze al sinds 1987 bezig waren met succesvolle Challenge Days op scholen en Be The Change workshops voor volwassenen.

Erik en Willem werden geïnspireerd door het bijzondere gedachtegoed van deze organisatie. Niet lang daarna zijn ze samen met Rich & Yvonne gaan onderzoeken wat de mogelijkheden voor Be The Change workshops in Nederland zouden kunnen zijn en werd de Stichting Be The Change Europe opgericht.

In mei 2011 zijn Rich & Yvonne door de Stichting uitgenodigd om naar Nederland te komen en werd de eerste Be The Change (BTC) workshop buiten Amerika georganiseerd. Dit was een groot succes, niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor Rich & Yvonne die duidelijk onder de indruk waren van Nederland en de deelnemers. Nadien hebben we in Nederland vele succesvolle workshops georganiseerd. De reacties van de Nederlandse deelnemers zijn mooi en de ideeën, dromen en plannen, die in samenwerking met Rich & Yvonne op organische wijze ontstaan, zijn dynamisch en indrukwekkend te noemen.

Met ingang van oktober 2018 kunnen de workshops met Rich & Yvonne georganiseerd worden door iedere geïnteresseerde met een goed plan. De Stichting kan ondersteunen met haar netwerk en expertise.

Wil jij een workshop met Rich & Yvonne organiseren in Nederland? Dat kan! Neem dan contact op met ons en we kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Het bestuur van Stichting Be The Change Europe,

Erik Smithuis, Jennifer Dennison & Bram van der Zalm