Yvonne and Rich Dutra-St. John

richyvonne2Yvonne en Rich zijn experts op het gebied van het opbouwen van relaties en communicatie. Ze werken al meer dan 30 jaar aan manieren om opgebouwde muren af te breken als gevolg van: negativiteit, veroordelen, scheiding, alleen gelaten worden en eenzaamheid, en ze proberen deze te vervangen door liefde, compassie en begrip.

Als medeoprichters van het innovatieve Challenge Day programma en de Be The Change organisatie hebben ze met de workshops en al hun ervaring al honderdduizenden tieners en volwassenen over de hele wereld geholpen om hun levens positief te veranderen. Dit doen ze in de Verenigde Staten, Canada, Nederland, België en andere delen van de wereld.

Ze zijn regelmatig geïnterviewd in nieuwsuitzendingen en ze zijn 2 keer in de Oprah Winfrey Show geweest. Hun levensveranderende werk is al 4 keer onderwerp geweest in documentaires, die in heel Amerika werden uitgezonden, te weten: De met een Emmy bekroonde Teen Files: “Surviving Highschool,” MTV’s “If You Really Knew Me,” Tom Brokaw’s “Bridging the Devide” en “The Bully Solution” welke de Canadese Blue Ribbon award heeft gewonnen voor uitmuntende uitzending. Op internationaal niveau is Challenge Day als voorbeeld genomen in het KRO programma “Over de Streep” welke 5 jaar achtereen werd uitgezonden in Nederland.

Hun boek: Be The Hero You’ve Been Waiting For” heeft al duizenden mensen geïnspireerd en is vaak onderwerp van gesprek geweest in klaslokalen en gezinnen.

Omdat ze vorm geven aan hun leerwijze worden ze door Tom Brokaw gezien als Kampioenen van Verandering. Door het Bondgenootschap van Wereldwijde Vergeving worden ze erkend als Kampioenen van Vergeving. Hun inspiratievolle boodschap van hoop, begrip en dienen is doordrenkt in alles wat ze doen. Zowel als individu en als stel zijn Rich en Yvonne meesters in het laten zien wat het betekent om passievol, productief en betekenisvol te leven.

Puttend uit eigen ervaring, praten Rich en Yvonne over veel verschillende onderwerpen, zoals verschillende leerstijlen, man/vrouw training, verslavingen, communicatie in relaties, opvoeden, teambuilding en relatietraining. Hun inspirerende toespraken en ervaringsgerichte activiteiten hebben al ontelbaar veel mensen geïnspireerd om te leven, werken en zich te gedragen als de alledaagse helden, die ze altijd al hadden moeten zijn.

Ze hebben hun programma’s al op diverse conferenties en bij diverse bedrijven en organisaties gepresenteerd, zoals: The Coca-Cola Company, The Million Dollar Round Table, The Kalamazoo Foundation, JFK University, The Boost and Push Conferences, Families First, The Bigger Game Expo, The Peace Alliance, Reach for the Future, TeenWork, The Whole Life Expos, The United Nations, The DARE Officers Association, The American Association of Group Psychotherapists, California’s Solano County Men’s Prison, the Girl Scouts of America, en meer…