In 2010 zagen Erik Smithuis en Willem Dijksterhuis de eerste uitzending van Over De Streep. Onder de indruk reisden zij naar Amerika om meer te weten te komen over dit succesvolle concept.

Trainers, bestuur en management van BTC Nederland

Tijdens hun persoonlijke deelname aan een Challenge Day, september 2010, ontmoetten ze de oprichters van de Challenge Day en Be The Change Rich & Yvonne Dutra-St.John. Ze vertelden hen dat ze al sinds 1987 bezig waren met Challenge Days op scholen en Be The Change workshops voor volwassenen.

Een deelname aan een Be The Change workshop in november 2010 volgde. Hierdoor werden Erik en Willem verder geïnspireerd door het bijzondere gedachtegoed van deze organisatie. Niet lang daarna stelden Rich & Yvonne voor om in Nederland te onderzoeken welke mogelijkheden er voor Be The Change zouden kunnen zijn.

In mei 2011 zijn Rich & Yvonne naar Nederland gekomen en is de eerste Be The Change workshop buiten Amerika georganiseerd.
Dit was een groot succes, niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor Rich & Yvonne die duidelijk onder de indruk waren van Nederland en de deelnemers. Nadien hebben we sinds 2011 vele workshops gehost in Nederland. De reacties van de Nederlandse deelnemers zijn mooi en de ideeën, dromen en plannen, die in samenwerking met Rich & Yvonne op organische wijze ontstaan, zijn dynamisch en indrukwekkend te noemen.

Sinds augustus 2016 wordt de organisatie van Be The Change Nederland gedaan door Mark de Waard en Wendy de Waard – Erhardt. Samen met het stichtingbestuur Erik Smithuis, Jennifer Dennison en Bram van der Zalm organiseren wij meerdere keren per jaar de meerdaagse workshops olv Rich & Yvonne en de ééndaagse (zakelijke) Challenge Days olv onze leaders Vincent Méclot en Anuschka Pijnacker. De workshops vinden plaats onder auspiciën van Challenge Day USA.

We hopen dat we nog veel mensen in Nederland kunnen laten ervaren wat het is om aan een workshop van Rich en Yvonne Dutra St. John mee te doen. En daarna, in de woorden van Gandhi, te merken hoe jij de verandering in de wereld kan zijn die je zelf zou willen zien.

Mark & Wendy de Waard – Organisatie BTC Nederland